Als totaalinstallateur ontwerpen, installeren en onderhouden we technische installaties bij de meest uiteenlopende en uitdagende retail projecten.

Goed werkende installaties zijn essentieel voor bedrijven in de retail sector. Voor zowel de klant als de medewerker is het hebben van een prettige werk- en winkelklimaat van belang. Ondernemers zetten zich dagelijks in om bezoekers de ultieme winkelervaring te bieden.

Onze aanpak draagt bij aan een efficiënte realisatie van winkelformules en showrooms. Of het nu gaat om verlichting, klimaatbeheersing of beveiliging. Goed werkende en praktische installaties zijn onmisbaar voor een optimale bedrijfsvoering. We leggen de nadruk op efficiënt energiegebruik en kosteneffectieve oplossingen.

Wij denken graag proactief mee, waarbij we de focus liggen op het bieden van hoogwaardige maatwerkoplossingen die voldoen aan de specifieke technische vereisten van elk project.

Klimaatinstallaties

Een gezond binnenklimaat is van groot belang voor een comfortabele winkelomgeving in de retailsector. Het realiseren van zo'n kwalitatief binnenklimaat vereist een klimaatsysteem dat bestaat uit diverse onderdelen die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd, zoals ventilatie, verwarming, koeling/airconditioning, bevochtiging en ontvochtiging. Wij bieden efficiënte installaties om een comfortabele omgeving, optimale temperatuurbeheersing en uitstekende luchtkwaliteit te waarborgen, en dit alles met een sterke nadruk op energie-efficiëntie en kostenbesparingen.

Klimaatinstallaties

Tapwater en gasinstallaties

Onze tapwaterinstallaties omvatten onder andere leidingen, kranen, boilers en warmwaterketels voor sanitaire voorzieningen, zoals kranen, douches, wastafels en toiletten.

Daarnaast ontwerpen en installeren wij ook gasinstallaties, waaronder gasleidingen, gasmeters, gasafsluiters. Wij houden ons aan de geldende veiligheidsnormen en regelgeving om ervoor te zorgen dat uw installaties veilig en efficiënt functioneren. We maken gebruik van geavanceerde lekdetectietechnologieën en implementeren strenge veiligheidsmaatregelen om risico's te beperken.

Tapwater en gasinstallaties

Riolering en hemelwaterafvoeren

Een goed aangelegde riolering en (hemel)waterafvoer voorkomt problemen zoals lekkages, verstopping of stank. Ook het onderhoud is belangrijk om problemen te voorkomen en draagt bij aan een gezond klimaat.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van complete afvoersystemen (UV-systemen), bestaande uit dakgoten, regenpijpen en bladvangers. Deze onderdelen worden op professionele wijze aangesloten.

Riolering en hemelwaterafvoeren

Elektrotechnische installaties

We zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties, met een speciale focus op het waarborgen van functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Onze expertise omvat de implementatie van bedrading, schakelapparatuur en verlichtingssystemen. Onze installaties bestaan onder andere uit stroomvoorzieningen, verlichting, datanetwerken, gebouwbeheersystemen, beveiligingssystemen en klimaatbeheersing.

Elektrotechnische installaties

Verlichtingsinstallaties

Goede verlichting dient niet alleen functionele doeleinden, zoals het verhogen van veiligheid en productiviteit, maar speelt tevens een cruciale rol bij het creëren van een aangename en comfortabele omgeving voor de bezoekers. Of het nu gaat om het creëren van sfeer of om prettig licht om bij te werken, om bijzonder decoratieve eyecatchers of om slimme spots. Wij zorgen voor de verlichting en de techniek achter alle verlichting. Op basis van lichtplannen maken we een ontwerp dat na de wensen van de klant concreet wordt gemaakt.

Deze installaties bestaan onder andere uit basisverlichting, noodverlichting, taakverlichting en accentverlichting. Bovendien werken wij met moderne technologieën, zoals KNX en Dali installaties, LED-verlichting en lichtregelingssystemen, om het energieverbruik en de kosten te verminderen.

Verlichtingsinstallaties

Zwakstroom en datainstallaties

Deze installaties zorgen voor een efficiënte werkomgeving en het faciliteren van diverse elektrische systemen en communicatiebehoeften. Zwakstroominstallaties wordt ingezet voor zaken als verlichting, telecommunicatie, toegangscontrole, audiovisuele oplossingen en controle- en automatiseringssystemen. De data-installaties zorgen voor de bekabeling en infrastructuur die nodig is voor computernetwerken. Dit omvat bekabeling, routers, switches, servers en draadloze toegangspunten, waarmee apparaten in een gebouw met elkaar kunnen communiceren.

Zwakstroom en datainstallaties

Gebouwbeheersystemen

Met een gebouwbeheersysteem (GBS) verkrijgt u volledige controle over uw gebouw, variërend van klimaatregeling tot energiebeheer en beveiliging. Wij zijn partner van Priva, dit houdt in dat wij ontwerpen, leveren van besturingskasten en het inbedrijfstellen van installaties. Het systeem reguleert onder andere verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting om een comfortabele omgeving te behouden, terwijl het gelijktijdig energie bespaart. Bovendien integreert het beveiligingssystemen voor optimale veiligheid en biedt het real-time monitoring en rapportage om problemen snel aan te pakken.

Gebouwbeheersystemen

Verduurzaming

Wij begrijpen als geen ander dat energiebesparing en duurzaamheid steeds belangrijker worden voor ondernemers. Daarom bieden wij verschillende oplossingen aan om jouw bedrijf te verduurzamen en kosten te besparen op de energierekening. Daarnaast helpen we je graag bij het verkrijgen van subsidies en financiering voor je duurzame investeringen.

Verduurzaming

Beveiligingstechniek

Als betrouwbaar bedrijf in beveiligingstechniek realiseren we jaarlijks in een breed scala aan panden de modernste beveiligingssystemen. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan de huidige wet- en regelgeving en waarborgen met diverse certificaten onze kwaliteit van werken. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden brandmeld-/ontruimingsinstallaties, inbraakinstallaties, camerasystemen en toegangscontrolesystemen.

Lees meer op Loohuis-Meulenbeld.

Beveiligingstechniek

Service en onderhoud

Aan gebouwen en techniek worden steeds hogere eisen gesteld. Naast de wet- en regelgeving neemt het aantal systemen en sturingen voor onder meer klimaat en verlichting toe. Net als de zorg voor deze technische installaties. Wij nemen dit beheer voor u uit handen, door een vast onderhoudsschema. Zodat u zorgeloos kan vertrouwen op perfecte werkende en veilige installaties.

Lees meer op Loohuis Service.

Service en onderhoud

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Ben je op zoek naar specifieke informatie van een van onze vestigingen? Klik dan naar de desbetreffende vestiging en vul het formulier in.