Modulair bouwen, dé oplossing voor het woning tekort.

Loohuis Installatiegroep is al ruim 8 jaar betrokken bij de ontwikkeling van de installatie van technische onderdelen in geprefabriceerde houten modules. Deze houten modules kunnen snel geplaatst en zelfs verplaatst worden. Om deze groeiende markt te kunnen bedienen is Loohuis Modulair opgericht. Op deze manier wordt de expertise ingezet voor prefabricatie en fabrieksmatig bouwen van elektrische en werktuigbouwkundige installaties.

Lees verder

Het concept

Het concept ‘modulair bouwen’ is ontstaan vanuit de marktvraag in de periode waarin men dringend op zoek was naar huisvesting voor vluchtelingen en statushouders. Vanuit die gedachte werden modules ontwikkeld voor niet permanente huisvesting waarbij de modules na een periode van circa 5-10 jaar eenvoudig te verwijderen of te verplaatsen waren.

Naast de vraag vanuit de markt biedt het product vele kansen in een turbulente markt waarbij materialen steeds duurder worden, vakspecialisten schaars zijn, en er een steeds strenger beleid wordt gevoerd door de overheid op het gebied van stikstof. Modulaire bouw biedt hiervoor een uitstekende basis en kan in de toekomst ook een oplossing zijn voor de circulaire economie.

Het concept

Het proces van modulaire bouw

Het proces van modulair bouwen bestaat uit verschillende stappen:

  1. Prefabricage
  2. Voorbereiding bouw
  3. Montage in fabriek
  4. Plaatsen op bouw en koppelen
  5. Afmontage

Loohuis Modulair is betrokken bij al deze stappen binnen het bouwproces.

Het proces van modulaire bouw

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Ben je op zoek naar specifieke informatie van een van onze vestigingen? Klik dan naar de desbetreffende vestiging en vul het formulier in.