Als totaalinstallateur streven wij naar duurzame renovaties met minimale hinder.

Tegenwoordig dienen gebouwen verduurzaamd worden volgens wet- en regelgeving. Dat is een uitdaging, want er moet rekening gehouden worden met de gebruikers en bezoekers. Wij begrijpen de complexiteit van het verduurzamen van huizen en gebouwen, vooral als het gaat om bewoonde panden of utiliteitsgebouwen waarin bedrijfsprocessen door blijven gaan.

Met veel ervaring in onderhoud en renovatie van bewoonde woningen, appartementencomplexen en utiliteitsgebouwen, streven we naar verbetering en vernieuwing in al onze projecten. We maken gebruik van prefab technieken en willen waar mogelijk oude materialen hergebruiken en circulaire technieken toepassen.

Wij geloven we sterk in samenwerking. We begrijpen dat een succesvolle renovatie afhankelijk is van een nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen, inclusief aannemers, architecten en natuurlijk de bewoners/gebruikers zelf. Door deze samenwerking zorgen we ervoor dat het renovatieproces soepel verloopt en dat iedereen uiteindelijk weer met plezier naar huis kan terugkeren.

Klimaatinstallaties

Bij transformatie- en renovatieprojecten spelen verwarmingsinstallaties een grote rol. Deze installaties worden vaak het eerst aangepakt om een pand duurzamer en energiezuinig te maken of om het comfort te vergroten.

Een gezond binnenklimaat in een gebouw is van groot belang. Het realiseren van zo'n kwalitatief binnenklimaat vereist een klimaatsysteem dat bestaat uit diverse onderdelen die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd zoals ventilatie, verwarming, koeling/airconditioning, bevochtiging en ontvochtiging. Wij bieden efficiënte installaties om een comfortabele omgeving, optimale temperatuurbeheersing en uitstekende luchtkwaliteit te waarborgen, en dit alles met een sterke nadruk op energie-efficiëntie en kostenbesparingen.

Klimaatinstallaties

Tapwater en gasinstallaties

Het is belangrijk om niet alleen naar de buitenkant te kijken maar ook de interne systemen aan te pakken. Denk hierbij aan tapwaterinstallaties en gasinstallaties. Moderne ketels halen tegenwoordig meer warmte uit gas, dit zorgt voor lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Tegelijkertijd is het inspecteren en soms vervangen van gasleidingen belangrijk om veilig te kunnen wonen en werken.

Tapwater en gasinstallaties

Riolering en hemelwaterafvoeren

Bij renovatie en transformatie is het vernieuwen van de riolering en hemelwaterafvoer ook van belang. Door het huidige klimaat kan er in korte tijd veel water naar beneden komen. Met onze expertise weet u zeker dat u droge voeten houdt.

Riolering en hemelwaterafvoeren

Elektrotechnische installaties

Het kan nodig zijn om bekabeling en stopcontacten te vervangen en mogelijk een nieuwe groepenkast te installeren, vooral als u overweegt om zonnepanelen te laten plaatsen. Bovendien, met het toenemende aantal elektronische apparaten, is het essentieel om uw elektrische installatie up-to-date te houden. Wij bieden betrouwbare oplossingen om ervoor te zorgen dat uw elektrische systeem voldoet aan moderne standaarden en veiligheidseisen.

Elektrotechnische installaties

Verlichtingsinstallaties

Goede verlichting dient niet alleen functionele doeleinden, zoals het verhogen van veiligheid en productiviteit, maar speelt tevens een cruciale rol bij het creëren van een aangename en comfortabele omgeving voor de bewoners of bezoekers. Of het nu gaat om het creëren van sfeer of om prettig licht om bij te werken of om in te wonen. De mogelijkheden zijn erg groot, van bijzondere decoratieve eyecatchers tot en met slimme spots. Wij zorgen voor de verlichting en de techniek achter alle verlichting. Op basis van lichtplannen maken we een ontwerp dat op basis van de wensen van de klant concreet wordt gemaakt.

Deze installaties bestaan onder andere uit basisverlichting, noodverlichting, taakverlichting en accentverlichting. Bovendien werken wij met moderne technologieën, zoals KNX en Dali installaties, LED-verlichting en lichtregelingssystemen, om het energieverbruik en de kosten te verminderen.

Verlichtingsinstallaties

Zwakstroom en datainstallaties

Een stabiel en betrouwbaar datanetwerk is onmisbaar. Of het nu gaat om een computer- of telefoonaansluiting, wij zorgen ervoor dat u altijd bereikbaar bent. Zwakstroomsystemen werken met lagere elektrische spanning en worden gebruikt voor zaken als beveiliging, telecommunicatie, en controlesystemen.

Zwakstroom en datainstallaties

Gebouwbeheersystemen

Zie het als een soort slimme woning- of gebouwautomatisering. Het betekent dat u verschillende installaties in huis of uw bedrijfspand handig zelf kunt regelen en bedienen. Denk hierbij aan de verlichting, ventilatie, verwarming of beveiliging. Alles is met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd. Uw huis of bedrijfspand wordt hierdoor comfortabeler en efficiënter en daarnaast kan het zelfs helpen om energie te besparen.

Gebouwbeheersystemen

Intercom installatie

Goede en veilige toegangscontrole begint met een professioneel intercomsysteem. Is uw huidige intercomsysteem verouderd? Geen probleem. Wij kunnen uw intercom(video)systeem updaten of vervangen, waardoor uw toegangsbeheer voor uw wooncomplex of bedrijfspand altijd up-to-date is.

Intercom installatie

Beveiligingstechniek

Als betrouwbaar bedrijf in beveiligingstechniek realiseren we jaarlijks in een breed scala aan panden de modernste beveiligingssystemen. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan de huidige wet- en regelgeving en waarborgen met diverse certificaten onze kwaliteit van werken. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden brandmeld-/ontruimingsinstallaties, inbraakinstallaties, camerasystemen en toegangscontrolesystemen. Laat u adviseren door Loohuis-Meulenbeld.

Beveiligingstechniek

Circulair bouwen en hergebruik

Als het mogelijk is proberen we oude materialen opnieuw te gebruiken. Denk hierbij aan sanitair of verlichtingsarmaturen. Als het veilig kan, kunnen materialen immers gewoon worden hergebruikt. Dit scheelt kosten en op die manier verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

Circulair bouwen en hergebruik

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Ben je op zoek naar specifieke informatie van een van onze vestigingen? Klik dan naar de desbetreffende vestiging en vul het formulier in.