Samen vinden we de beste duurzame oplossingen voor uw woning.

Verduurzamen is momenteel een onderwerp waar u veel over hoort. De verschillende termen en mogelijkheden lijken wel oneindig. Wij kunnen u helpen met een verduurzamingsadvies voor uw eigen situatie. Onderstaand enkele voorbeelden van verduurzaming waarin wij u kunnen van dienst kunnen zijn.

Lees verder

Zonnepanelen

Met zonnepanelen helpen wij u graag om duurzame energie op te wekken en zo te besparen op energiekosten. Door te kiezen voor zonnepanelen draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar verdient u deze investering ook snel terug. Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van de oplossing die het best past bij uw energiebehoeften.

Laat u adviseren door Loohuis Energie

Zonnepanelen

Warmtepomp

Er bestaan diverse soorten warmtepompen en opties voor uw woning. Wij kunnen u informeren over de verschillende mogelijkheden, van hybride warmtepompinstallaties, waarbij een CV-(gas)ketel samenwerkt met een warmtepomp om uw woning te verwarmen. Daarnaast hebben we ook ruime kennis en expertise met all-electric warmtepompen, waarbij uitsluitend een warmtepomp wordt gebruikt zonder CV-toestel. Zo kunnen wij u adviseren over de beste keuze die aansluit bij zowel uw woning als uw persoonlijke voorkeuren.

Warmtepomp

Ketelvervanging

Vaak wordt bij het verduurzamen niet meteen gedacht aan het vervangen van een oude CV-ketel, maar in het geval van verouderde ketels is dit zeker een verstandige stap. CV-ketels van een ouder bouwjaar hebben namelijk een lager rendement dan de moderne varianten. Wij staan klaar om u te informeren over de verschillende keuzes, types en eventuele toekomstvisie die van toepassing zijn op uw specifieke situatie.

Ketelvervanging

Afgiftesytemen

Er wordt steeds vaker gekozen om de woning te verwarmen met vloerverwarming. Het aanbrengen van vloerverwarming is in de meeste gevallen mogelijk, zowel in nieuwbouwwoningen als bestaande huizen. Naast vloerverwarming zijn er meerdere oplossingen voor het verwarmen van ruimtes, zoals radiatoren of convectoren. Wij staan klaar om u te informeren over de optimale keuze die aansluit bij zowel uw woning als uw wensen.

Afgiftesytemen

Airco-installatie

Met een airco-installatie kunt u verschillende ruimtes in uw woning zowel koelen als verwarmen. In de zomer kan het vaak onaangenaam warm worden in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een airconditioner kan de ruimte snel voorzien van aangename verkoeling. Ook in de lente of herfst, wanneer het net te koud is, kan een airconditioning duurzame verwarming bieden zonder dat de cv-ketel hoeft te worden ingeschakeld. Dit resulteert in een besparing op het gasverbruik en zorgt door het gebruik van koeling op warme zomerdagen voor een verhoogd comfort.

Airco-installatie

Ventilatie

Goede ventilatie is een belangrijk onderdeel van een aangenaam en comfortabel binnenklimaat. In veel woningen is de binnenlucht niet comfortabel en ongezonder dan buitenlucht. De oplossing hiervoor is een effectief ventilatiesysteem dat de lucht in de woning continu ververst. Hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor uw situatie, zodat er een gezond, comfortabel en aangenaam binnenklimaat gerealiseerd kan worden. Laat u bijvoorbeeld adviseren over de mogelijkheden van een warmteterugwinningsunit (WTW-unit).

Ventilatie

Verduurzamingsadvies

Elke woning is uniek. Om de meest geschikte oplossing voor uw woning te vinden, plannen we een afspraak bij u thuis voor een verduurzamingsadvies. Door de huidige installatie in uw woning te doorlopen, kunnen we een goed passend advies formuleren. Vaak kunnen er tijdens het bezoek al ter plaatse enkele goede opties worden besproken. Neem gerust contact op met één van onze vestigingen om u te laten adviseren.

Verduurzamingsadvies

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Ben je op zoek naar specifieke informatie van een van onze vestigingen? Klik dan naar de desbetreffende vestiging en vul het formulier in.