ROC van Twente Gieterij
Projecten

ROC van Twente Gieterij
Hengelo

Bij het ROC van Twente in Hengelo hebben we de technische installaties verder uitgebreid door twee koelmachines aan de noordzijde te vervangen met twee warmtepompen, elk met een vermogen van 600 kW voor zowel verwarming als koeling. Hierdoor werd een maximale temperatuur van 45 graden bereikt. In onze prefabhal hebben we 5 boosters gefabriceerd om de temperatuur te verhogen, waarbij ze in staat zijn om de temperatuur te verhogen tot 65 graden. Een van deze vijf boosters wordt specifiek ingezet voor de tapwaarde in het afgiftesysteem.

Er is een verbinding gemaakt tussen het noordelijke en zuidelijke deel, waarbij in het zuidelijke deel al zeven warmtepompen zijn geïnstalleerd voor het uitwisselen van warmte en koeling tussen beide delen.

Twee spanningsrails lopen vanaf het capitool door de school en steken erbovenuit, waar oorspronkelijk twee koelmachines op waren aangesloten. We hebben hier twee onderverdelers geïnstalleerd, elk met een capaciteit van 2x 1000 ampère. De voeding voor de warmtepompen wordt vanuit deze onderverdelers geleverd. Alle buizen zijn stevig bevestigd met Victaulic koppelingen.

1

De aangelegde elektrotechnische installaties omvatten:

  • De installatie en inbedrijfstelling van een gebouwautomatisering prefab kast, inclusief het leggen van de benodigde kabels.
Prefab Booster

De aangelegde werktuigbouwkundige installaties omvatten:

  • Twee Airmax warmtepompen
  • Vijf boosters

Fotogalerij

Fase 5
1
Prefab Booster

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Ben je op zoek naar specifieke informatie van een van onze vestigingen? Klik dan naar de desbetreffende vestiging en vul het formulier in.