De Weverij
Projecten

De Weverij
Almelo

Op steeds meer plekken loopt het elektriciteitsnet vol en zijn er beperkingen aan het terug leveren van duurzaam opgewekte energie. Bij all-electric woningen wordt veel energie opgewekt middels de PV-panelen. Veel van deze opgewekte energie gaat echter gelijk terug het net in omdat er op dat moment onvoldoende vraag is vanuit de woning. Dit is een extra belasting voor het elektriciteitsnet.

Door het toepassen van energieopslag, in dit geval met een buurtaccu, wordt opgewekte energie opgeslagen voor gebruik tijdens de avond en nacht. Daarnaast zorgt energiemanagement ervoor dat het verbruik nog beter aansluit bij de opbrengst. Zo kan bijvoorbeeld de wasmachine aangestuurd worden als er veel elektriciteit opgewekt wordt.

Dit systeem wordt in samenwerking met regionale partners de komende jaren gemonitord. Het doel is slimmer om te gaan met opgewekte energie door de aansturing van apparaten. Het experiment richt zich op acht huurwoningen, waarbij bewoners deelnemen aan een twee jaar durend onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit Twente.

123 PIX TS Indie 2022 60

De aangelegde elektrotechnische installaties omvatten:

  • Buurtaccu
  • PV-panelen
Warmtepomp

De aangelegde werktuigbouwkundige installaties omvatten:

  • Lucht-waterwarmtepomp
  • Tapwater
  • Ventilatiesysteem

Fotogalerij

123 PIX TS Indie 2022 59
123 PIX TS Indie 2022 44
123 PIX TS Indie 2022 54
123 PIX TS Indie 2022 60

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Ben je op zoek naar specifieke informatie van een van onze vestigingen? Klik dan naar de desbetreffende vestiging en vul het formulier in.