Het ontstaan van het familiebedrijf

600

medewerkers

14

vestigingen

70

jaar ervaring
1953

Ontstaan Loohuis Elektrotechnisch Bedrijf

Bernard Loohuis stond in 1953 aan de wieg van ‘Loohuis elektrotechnisch bedrijf’. De eerste klussen bestonden uit het opnieuw bekabelen van boerderijen omdat de elektrische installaties afgekeurd waren. Gevolgd door waterleidingen en sanitaire installaties aanleggen. Het personeelsbestand breidde zich geleidelijk uit en de eerste auto’s werden aangeschaft. Daardoor werd ook het verzorgingsgebied vergroot. In 1968 waren er veertig mensen in dienst.

1968

Opkomst gas

De gasbel bij Slochteren opende nieuwe kansen. Cursussen centrale verwarming in de installatietechniek werd afgerond en alle disciplines konden vanaf dan worden uitgevoerd, dit werd door de bouwwereld erg op prijs gesteld.

1993

Nieuwe generatie aan het roer

Naarmate het bedrijf groeide (Heeten werd overgenomen in 1976), werd alles bestuurd vanuit de Loohuis Holding (nu Loohuis Installatiegroep). De zoons en schoonzoon van Bernard Loohuis werden, na een opleiding te hebben genoten en eerst een aantal jaren in het bedrijf gewerkt te hebben, directeuren van de werkmaatschappijen. Bernard Loohuis ging met pensioen.

1993

Veertig jarig jubileum

In 1993 bestond Loohuis 40 jaar. Vanaf 1993 groeide het bedrijf snel. Er zijn diverse overnames gedaan en werkmaatschappijen opgericht.

1996

Opening Loohuis Rheine

Met de opening van Loohuis Rheine kon Loohuis de Duitse markt beter bedienen.

2003

Vijftig jarig bestaan

In deze 50 jaar is veel kennis en expertise verworven op het gebied van installaties. Hierdoor hebben we een goede, respectabele naam op de Nederlandse markt verkregen.

2007

Splitsing Installatiebedrijven, Telecommunicatie & Beveiliging en het Bouwbedrijf

In 2007 is er een splitsing gemaakt tussen de installatiebedrijven, telecommunicatie & beveiliging en één bouwbedrijf. Loohuis Installatiegroep is daarna verder gegaan met 3 directeuren Ben Loohuis, Laurens Loohuis en Ben Kuipers. Henry Loohuis en Erik Loohuis zijn met de andere werkmaatschappijen verder gegaan.

2013

Aaneengesloten werkgebied in Oost-Nederland

In 2013, na nog twee overnames in Almelo en Apeldoorn, is er een aaneengesloten werkgebied verkregen in Oost-Nederland. Van hieruit wordt heel Nederland en worden delen van Duitsland bediend.