Het ontstaan van het familiebedrijf.

  • 70 jaar ervaring
  • 15 bedrijven
  • 600+ medewerkers
1953

Oprichting Loohuis Fleringen

Bernard Loohuis stond in 1953 aan de wieg van 'Loohuis elektrotechnisch bedrijf'. De eerste klussen bestonden uit het opnieuw bekabelen van boerderijen vanwege afgekeurde elektrische installaties, gevolgd door het aanleggen van waterleidingen en sanitaire installaties. Vervoer ging toen nog per fiets. Gedurende de jaren groeide het personeelsbestand geleidelijk en werden de eerste auto's aangeschaft, wat resulteerde in een uitbreiding van het servicegebied.

Oprichting Loohuis Fleringen
1966

De eerste utiliteitsklus

De aanleg van de elektrische installatie in het nieuwe gemeentehuis in Tubbergen markeerde voor Loohuis het begin van betrokkenheid in utiliteitsprojecten. Voorheen lag de focus vooral op elektrotechnische installaties in woningen en agrarische gebouwen. Tegen 1968 waren er al veertig mensen in dienst.

De eerste utiliteitsklus
1968

Opkomst gas

De ontdekking van de gasbel bij Slochteren opende nieuwe mogelijkheden. Cursussen in centrale verwarming werden voltooid en vanaf dat moment konden alle disciplines worden uitgevoerd, wat zeer gewaardeerd werd door de bouwsector. Ook onderging de bedrijfsstructuur een verandering met de oprichting van projectteams voor de uitvoering.

Opkomst gas
1976

Overname Loohuis Heeten

In de jaren zeventig had Loohuis veel werk in de omgeving van Raalte en Deventer. Het personeel reed vaak heen en weer vanuit Fleringen, totdat zich in 1976 de kans voordeed om het loodgietersbedrijf Schiphorst in Heeten over te nemen. Die kans werd met beide handen aangegrepen. Later werd Bos uit Lettele hieraan toegevoegd.

Overname Loohuis Heeten
1983

Aanschaf van de eerste computer

De aanschaf van de eerste computer, een IBM, markeerde zeker een revolutionaire ontwikkeling. Loohuis liep voorop in het toepassen van kantoorautomatisering voor de projectadministratie en boekhouding.

Aanschaf van de eerste computer
1993

Nieuwe generatie aan het roer en 40-jarig jubileum

Na 40 jaar het bedrijf te hebben opgebouwd tot een onderneming met 150 medewerkers, gaat Bernard Loohuis met pensioen. De zoons en schoonzoon van Bernard Loohuis werden na een opleiding en enkele jaren werkervaring elders of binnen het bedrijf, de directeuren van de werkmaatschappijen.

Nieuwe generatie aan het roer en 40-jarig jubileum
1993

Oprichting Loohuis Installationstechnik GmbH

Na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1991 ontstond er een enorme vraag naar woningen. Loohuis GmbH speelde handig in op de kansen die deze ontwikkeling bood. Het feit dat het bedrijf zowel W-installaties als E-installaties kon ontwerpen en installeren, was vrij uniek op de Duitse markt.

Oprichting Loohuis Installationstechnik GmbH
1995

Overname Assies Zwolle

Al meer dan 125 jaar is Assies een begrip in en rondom Zwolle. Het is een familiebedrijf dat generaties lang werd geleid door de familie Assies, opgericht in 1898. Het werd pas overgenomen door Loohuis Groep in 1995, nadat de zesde generatie besloot het bedrijf niet voort te zetten.

Overname Assies Zwolle
1999

Oprichting Loohuis Hengelo

Loohuis Installatietechnieken Hengelo is ontstaan uit de overname van het bedrijf Fons Weber Loodgietersbedrijf Weber in Hengelo in 1999, opgericht in 1963. Met de overname van Ter Braak Elektrotechniek uit Borne in 2019 werd de discipline elektra verder versterkt.

Oprichting Loohuis Hengelo
2003

50-jarig bestaan

In deze 50 jaar hebben we veel kennis en expertise vergaard op het gebied van gebouwgebonden installaties en samenwerking in projecten. Hierdoor hebben we een goede en respectabele reputatie opgebouwd in de Nederlandse markt.

50-jarig bestaan
2004

Oprichting Loohuis Hardenberg

De groei van de gemeente Hardenberg, met de bouw van aanzienlijk veel woningen en bedrijfsterreinen, deed Loohuis besluiten om hier in 2004 een nieuwe vestiging te openen. Bijna 20 jaar later, in 2023, werd Schutte Installatie Techniek uit Hardenberg overgenomen. De bedrijfsactiviteiten en medewerkers werden geïntegreerd in bestaande vestiging Loohuis Installatietechnieken Hardenberg.

Oprichting Loohuis Hardenberg
2011

Overname Elders Totaalinstallateur Raalte

Elders Totaalinstallateur, opgericht door Joop Elders in 1969, werd in 2011 overgenomen. Deze overname vormde een waardevolle aanvulling op de reeds gevestigde bedrijven in Salland.

Overname Elders Totaalinstallateur Raalte
2012

Oprichting Loohuis Advies

Toekomstbestendig bouwen, het toepassen van duurzame oplossingen en innovatieve technieken werden steeds belangrijker. Na de bouwcrisis nam de vraag naar kennis in het voortraject toe. Samenwerking tussen vooruitstrevende partijen met de juiste competenties werd essentieel. In 2012 speelde Loohuis hierop in met de oprichting van Loohuis Advies.

Oprichting Loohuis Advies
2013

Oprichting Loohuis Apeldoorn

Loohuis Installatietechnieken in Apeldoorn is voortgekomen uit de overname van ITA te Apeldoorn. In juni 2013 nam de Loohuis Groep de grootste tak van het failliet verklaarde Installatie Techniek Apeldoorn (ITA). Deze overname was een strategische keuze die resulteerde in een aaneengesloten werkgebied in Oost-Nederland.

Oprichting Loohuis Apeldoorn
2013

Oprichting Loohuis Almelo

Loohuis Almelo en Loohuis Meulenbeld Beveiliging zijn ontstaan uit de overname in 2013 van de failliete totaalinstallateur Meulenbeld Groep (opgericht als Meulenbeld Hofhuis in 1969). Deze onderneming is landelijk actief in utiliteitswerk en retail. De Loohuis Groep nam het bedrijf over en maakte een doorstart met ongeveer zeventig medewerkers.

Oprichting Loohuis Almelo
2015

Oprichting Loohuis Service

Loohuis Service is opgericht om service- en onderhoudswerkzaamheden verder te verbeteren, zowel in woon- als utiliteitsgebouwen. Wij staan klaar om ervoor te zorgen dat installaties lang meegaan en goed blijven werken. Ons doel is om klanten te ontzorgen en te helpen bij het realiseren van veilige, duurzame en toekomstbestendige technische installaties.

Oprichting Loohuis Service
2018

Opening energiecentrum

In 2018 is het Energiecentrum in Fleringen geopend. Met de verschuiving van gas naar warmtepompen in nieuwbouwwoningen konden bouwers en ontwikkelaars zich in dit Energiecentrum laten informeren over deze nieuwe ontwikkeling, terwijl monteurs er werden opgeleid.

Opening energiecentrum
2021

Overname Schulte Denekamp

Schulte Energie & Techniek, opgericht in 1999, omvatte twee verschillende vakgebieden: installatietechnieken en zonnestroom. De tak Installatietechnieken werd overgenomen door de Loohuis Groep. Vanuit een nieuwe locatie in Denekamp blijft de bestaande groep van 20 medewerkers de klanten bedienen met alle werkzaamheden op het gebied van elektro, klimaat- en sanitaire techniek.

Overname Schulte Denekamp
2022

Oprichting Loohuis Modulair

Loohuis Installatiegroep is al ruim 8 jaar betrokken bij de ontwikkeling van de installatie van technische onderdelen in geprefabriceerde houten modules. Om deze groeiende markt te kunnen bedienen is Loohuis Modulair opgericht. Op deze manier wordt de expertise ingezet voor prefabricatie en fabrieksmatig bouwen van elektrische en werktuigbouwkundige installaties.

Oprichting Loohuis Modulair
2022

Oprichting Loohuis Energie

Wij zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk kunnen bijdragen aan een betere toekomst door over te schakelen op duurzame energiebronnen. Om deze reden hebben we Loohuis Energie opgericht, met als doel oplossingen te bieden voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Oprichting Loohuis Energie
2022

Nieuwbouw prefab hal Almelo

Een opkomende trend is het prefabriceren van bouwelementen en installaties op diverse niveaus. Om in te spelen op deze ontwikkelingen hebben we in Almelo een nieuwe werkplaats gebouwd. Het prefabriceren resulteert in een hogere kwaliteit, minder fouten, effici├źnter werken en dus onderaan de streep voordeliger voor iedereen in het proces.

Nieuwbouw prefab hal Almelo
2023

70-jarig bestaan

In 2023 viert Loohuis zijn 70-jarig bestaan met 15 werkmaatschappijen verspreid over 12 locaties. Dagelijks zetten meer dan 600 medewerkers zich in voor de realisatie van prachtige projecten.

70-jarig bestaan