Schulte Denekamp wordt onderdeel van Loohuis Installatiegroep

Schulte Denekamp wordt onderdeel van Loohuis Installatiegroep

Schulte Energie & Techniek te Denekamp omvat 2 verschillende vakgebieden, installatietechnieken en zonnestroom. De tak Installatietechnieken is per 1 maart overgenomen door Loohuis Installatiegroep. Vanuit een nieuwe locatie in Denekamp blijft de bestaande groep medewerkers de klanten bedienen met alle werkzaamheden op gebied van elektro, klimaat- en sanitaire techniek. De nieuwe bedrijfsnaam wordt Schulte Installatietechnieken B.V. Schulte heeft veel vaste relaties in Denekamp en directe regio waarvoor installatiewerken worden gedaan. Omdat ook veel medewerkers woonachtig zijn in de directe omgeving is er voor gekozen om als vestigingslocatie Denekamp aan te blijven houden.

Het bedrijf Schulte Energie & Techniek zal zich vanaf nu exclusief gaan richten op levering, onderhoud en inspectie van zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s. Dit vakgebied is de passie van Tim Schulte die het bedrijf van vader Wim Schulte gaat voortzetten. Door de specialisatie op gebied van zonnestroom verwacht Tim Schulte zich met zijn bedrijf verder te kunnen ontwikkelen in deze groeimarkt.

Op het gebied van Installatietechnieken gaan de veranderingen snel en de complexiteit neemt gestaag toe. Tegenwoordig worden bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen bijna geen CV–ketels meer toegepast, maar is een warmtepompinstallatie meer gangbaar. Door de aansluiting bij Loohuis kan de vergaarde kennis van nieuwe technieken breed gedeeld worden waardoor medewerkers van alle vestigingen, van klein tot groot up-to-date vakmanschap kunnen blijven leveren aan hun klanten. Daar staat een intern opleidingsprogramma dan borg voor. Ook blijft een goede serviceverlening geborgd door aansluiting bij Loohuis. Omdat ook de cultuur van de beide familiebedrijven, gericht op duurzame samenwerking met medewerkers en klanten goed bij elkaar aansluiten heeft Schulte deze verbinding met Loohuis gezocht. Aan de eigen vakmensen kon daardoor met een gerust hart een nieuwe plek worden toegewezen. Loohuis was op zoek naar een verdere uitbreiding in Noord-Oost Twente waarbij Denekamp mooi aansluit als locatie in de gemeente Dinkelland.

Over Schulte: bij de installatietak van Schulte zijn 20 vakmensen werkzaam. Naast gangbare projecten in de woningbouw worden er ook regelmatig luxe villa’s en werkzaamheden voor zakelijke klanten uitgevoerd. Behalve gangbare installatietechnieken zijn daar ook regelmatig projecten met domotica technieken bij waarin Schulte inmiddels veel ervaring heeft opgedaan. Schulte Installatietechnieken B.V. is vanaf 1 maart gevestigd op de locatie Edisonweg 3, 7591 HK Denekamp (bedrijventerrein Sombeek)

Over Loohuis: Loohuis Installatiegroep is een dynamisch, modern en financieel gezond familiebedrijf met ca. 500 medewerkers en een historie van bijna 70 jaar. Loohuis heeft in Twente vestigingen in Fleringen, Hengelo, Hardenberg, en Almelo. Daarbuiten zijn er vestigingen in Raalte, Apeldoorn, Heeten, en Zwolle en is er een vestiging in Rheine (Duitsland). Loohuis is actief in de woningbouw, utiliteit en industrie als betrouwbaar, deskundig en betrokken partner voor ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van alle gebouwgebonden technische installaties.