Nieuwbouwpand Vriezenveen bedrijvenpark Oosterweilanden

Nieuwbouwpand Vriezenveen bedrijvenpark Oosterweilanden

20221111 113856

Loohuis gaat hier duurzaam bezig

In eerste instantie waren we alleen op zoek naar nieuwe huisvesting voor Loohuis Advies. Door te kiezen voor nieuwbouw hebben we de mogelijkheid om onze relaties te ontvangen in een modern en duurzaam kantoorpand waarbij we tevens op een prachtige zichtlocatie aan de N36 zitten.

Het afgelopen jaar is Loohuis Energie opgericht en het was logisch om deze nieuwe activiteit onder te brengen in de nieuwbouw. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met het opzetten van Loohuis Modulair. Vanaf 1 januari zullen deze werkzaamheden ondergebracht worden in een nieuwe werkmaatschappij genaamd Loohuis Modulair.

Ook Loohuis Modulair zal worden ondergebracht in het nieuwe pand. Door alle ontwikkelingen zijn er straks drie B.V. ‘s gehuisvest in de nieuwbouw en hebben we bijna alle ruimten ingevuld. Door deze opzet verwachten we dat er veel synergie zal ontstaan tussen de drie bedrijven.

Loohuis Advies is al 10 jaar actief en heeft een naam opgebouwd als bekwame en betrouwbare adviseur. De afgelopen jaren is Advies bij veel bouwteams betrokken geweest. Voor de komende jaren kunnen we deze expertise veelvuldig gaan inzetten bij verduurzaming van bestaand vastgoed, zowel woningen als utiliteitsbouw.

Bij Loohuis Energie zijn het nu nog vooral PV-installaties, maar de komende jaren zal hier een verbreding plaatsvinden naar energieopslag en energiemanagement. Hiervoor willen we de benodigde kennis zelf in huis hebben zodat we straks ook alle service en onderhoud werkzaamheden in eigen beheer kunnen uitvoeren.

Onze ambitie is om een duurzaam en energiezuinig gebouw te realiseren. Hiervoor maken we gebruik van een warmtepompinstallatie met een hoog rendement en gaan we energieopslag toepassen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp van de duurzame installaties.

DSC 0486
Vv