Nieuwbouw prefab hal Almelo

Nieuwbouw prefab hal Almelo

DSC 0222

Een nieuwe werkplaats waar overal is aan gedacht

Een opkomende trend is het prefabriceren van bouwelementen en installaties op diverse niveaus.

Het wordt dusdanig belangrijk dat wij zelf, onze leveranciers en groothandelaren volop bezig zijn met deze ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan prefab installaties in woningen, bedrijfsgebouwen maar ook de modulaire woningbouw is hier een goed voorbeeld van.

Prefab gebeurt nu veel in nieuwbouw. Belangrijk is dat processen en materialen gestandaardiseerd worden. Daarnaast staat of valt alles natuurlijk met een goede werkvoorbereiding. Dit omvat goed (digitaal) tekenwerk en goede afstemming tussen werkvoorbereiders en uitvoering. Bij onze vestiging in Almelo hebben we hiervoor een nieuwe werkplaats gebouwd waar overal aan is gedacht. De werkplaats is onder andere voorzien van vloerverwarming, bovenloopkraan, extra veel daglicht, lasdampafzuiging, moderne zaagstraat en overheaddeuren aan voor- en achterzijde van 6,5 meter breed.

Ook moeten alle geprefabriceerde onderdelen en installaties kunnen worden opgeslagen, hiervoor staat er nog een opslaghal van 30 meter lang tegen de werkplaats aan gesitueerd. De hal is nu een paar maand in gebruik en begint al steeds meer gevuld te raken. Als de voorwaarden goed zijn om te prefabben, neemt de uitvoering vanzelf een vlucht.

Van simpele voormontage tot integrale installatiekit. Voordelen van prefab zijn minder faalkosten, minder afval en montage onder geconditioneerde omstandigheden. Een ander belangrijk voordeel van prefab is dat er minder montagehanden nodig zijn op de bouwplaats. Hier is in de gehele installatiewereld een schreeuwend tekort aan. De investering aan de voorzijde en de mogelijke meerprijs in materiaal, verdient zich hierin uiteindelijk terug. Hogere kwaliteit, minder fouten, efficiƫnter werken en dus onderaan de streep voordeliger voor iedereen in het proces.

20221111 123856
20221111 115507