Loohuisgroep 1500e lid van DNHK

Loohuisgroep 1500e lid van DNHK

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) verwelkomde met de Loohuis Installatiegroep B.V. uit Fleringen in november het 1500ste lid. Daarmee is het ledenaantal binnen de afgelopen acht jaar verdubbeld. Het DNHK-netwerk blijft zowel aan de Duitse als aan de Nederlandse kant stabiel doorgroeien. “Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Dit laat zien dat de Handelskamer als platform voor Duits-Nederlandse economische belangen nog steeds aan betekenis wint”, aldus DNHK-directeur Günter Gülker.

De bedrijven die lid worden doen dit vooral voor het leggen van nieuwe zakelijke contacten´en om gerichte informatie over zakendoen in het buurland te verkrijgen. “Wij zien steeds weer dat succes in het buurland sterk samenhangt met begrip voor de gewoontes en de cultuur van onze buren en de anticipatie op deze verschillen”, aldus Gülker. De DNHK organiseert jaarlijks zo’n 100 evenementen, die uiteenlopen van branchespecifieke Round Tables, bedrijfsbezoeken en New Members’ Days tot culturele of sportieve ledenacties. Deze evenementen vinden gelijk verdeeld in beide landen plaats en ook de verdeling van de leden is in evenwicht: Van de 1.500 leden zijn 754 Nederlands en zijn er 746 in Duitsland gevestigd.

Het 1.500ste lid, de Loohuis Installatiegroep B.V., beschikt sinds 1996 ook over een vestiging in Duitsland om de Duitse markt beter te kunnen voorzien van installaties voor zowel particulieren en het bedrijfsleven. Ben Kuipers, directeur van de Loohuis Installatiegroep en tevens honorair consul voor Duitsland, is er trots op dat het in 1953 opgerichte familiebedrijf inmiddels over 480 medewerkers beschikt, verdeeld over 10 vestigingen. Dit toont aan dat niet alleen het netwerk van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), maar ook de grensoverschrijdende activiteiten van de DNHK-leden blijven groeien.