Loohuis Modulair

In juni 2023 is het project in Heerhugowaard opgeleverd. In zeer korte tijd zijn er bij De Klamp in totaal 79 nieuwe woningen gerealiseerd door middel van modulair bouwen. Loohuis Modulair heeft hier de technische installaties geleverd en gemonteerd. De woningen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen van nu, denk hierbij aan BENG (energieprestatie berekening) en MPG (milieuprestatie berekening).

De Klamp: nieuwe buurt met 79 sociale huurwoningen

De gemeente wil dat er snel sociale huur- en koopwoningen bijkomen. Iedereen die dat wil zou in Dijk en Waard een passende woning moeten kunnen vinden. Dat lukt nu nog niet voor iedereen. De gemeente wil de komende jaren de bouw van duizenden huizen mogelijk maken. Voor elke portemonnee, met extra aandacht voor sociale huur- en koopwoningen.

De locaties waarop de gemeente versneld bouwt heten urgentielocaties of versnellingslocaties. Een voorbeeld van een urgentielocatie is terrein De Klamp aan de Krusemanlaan-Noord in Heerhugowaard. In 2023 worden op deze plek in korte tijd 79 sociale huurwoningen gebouwd.

De woningen op De Klamp worden modulair gebouwd. Dit betekent dat delen (modules) worden gekoppeld of gestapeld om een huis te bouwen. Deze delen worden in een fabriek gemaakt. Daarnaast zijn de woningen duurzaam en goed geïsoleerd. Er komen zonnepanelen op het dak, de woningen zijn gasloos en worden voorzien van een duurzame verwarmingsinstallatie. Daarmee zijn het duurzame woningen die aan alle kwaliteitseisen voldoen en een lange levensduur hebben.

Woningcorporatie Woonwaard realiseert 59 houten appartementen. Deze woningen zijn gemaakt door De Groot Vroomshop in Enschede. Over de bouw van de houten appartementen is een film gemaakt. Klik HIER om de film te bekijken. De film is gemaakt door New-Energy TV in opdracht van Transitieteam Circulaire Bouweconomie en in samenwerking met RVO.

(bron: De Klamp | Gemeente Dijk en Waard)

Over ons Werken bij Loohuis