Verbouwing St. Elisabeth Zutphen gestart

30 oktober 2019

Ons Huis, Trebbe en Loohuis Installatiegroep startten afgelopen week met de verbouwing van het St. Elisabeth. Het woongebouw in de binnenstad van Zutphen krijgt een opfrisbeurt en tien nieuwe woningen erbij. Alle woningen worden energiezuiniger en daarmee beter betaalbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond de zomer van 2020 gereed.

Verbouwing St. Elisabeth Zutphen gestart

Prettig en duurzaam wonen

De verbouwing is een intensief samenwerkingstraject tussen Trebbe, Loohuis Installatiegroep en Ons Huis. “Straks is het nog prettiger en duurzamer wonen in St. Elisabeth, vertelt Femke Steenbergen, projectleider realisatie van Ons Huis. “De centrale hal en de gangen krijgen een frisse nieuwe uitstraling. Net als het restaurant, dat al helemaal opnieuw is ingericht.” De bereikbaarheid van het gebouw wordt ook beter, doordat er aan de voor- en achterzijde een nieuwe entree komt. Eveneens krijgt het naastgelegen gebouw een eigen nieuwe hoofdentree. De leegstaande ruimten van het woongebouw worden omgebouwd tot tien nieuwe woningen. Verder worden alle woningen voorzien van een warmtepompboiler en dubbelglas. De glazen gang, die beide woongebouwen met elkaar verbindt en de parkeerplaats direct voor St. Elisabeth, verdwijnen. “Dat maakt het pleintje aan de voorzijde opener”, aldus Steenbergen. De verwachting is dat de verbouwing rond de zomer van 2020 klaar is.

Luisterend oor

“St. Elisabeth is voor ons in meerdere opzichten een bijzonder project. De intensieve samenwerking met Ons Huis, Loohuis maar ook binnen ons eigen projectteam, de ingrijpende werkzaamheden, de binnenstedelijke ligging en als meest unieke component, de bewoners. Wij realiseren ons heel goed dat we de komende periode te gast zijn bij de bewoners en daar gedragen we ons ook naar”, vertelt Antje de Groot, directeur bij Trebbe. Er is veel aandacht voor bewoners. Zij krijgen persoonlijk uitleg over de verbouwing van Ellis Aardenburg, woonconsulent bij Trebbe: “In St. Elisabeth wonen veel ouderen. Uitleg over wat er gaat gebeuren komt heel precies. Voor bewoners is het fijn als er een luisterend oor is. Daarom is er wekelijks een spreekuur en ben ik tijdens de verbouwing regelmatig aanwezig in het gebouw.” Naast persoonlijke uitleg zet Trebbe een Renovatieplanner in. In deze app, die ook beschikbaar is als papieren kalender, zien bewoners precies wanneer er in hun woning gewerkt wordt en wanneer er overlast wordt verwacht.

Installatiewerk als topsport bij BALR!

Lees dit artikel

Contract ondertekend herontwikkeling dagbesteding de Twentse Zorgcentra

Lees dit artikel