Opening eerste Landschaplodge: Luxe vakantie op zonne-energie

3 oktober 2017

Eind september was de opening van de eerste landschapskamer van het concept landschaphotel op Erve Bölte door gedeputeerde van de Provincie Overijssel Hester Maij. Heerlijk relaxen in een luxe accommodatie met alleen maar koeien als buren. En dat allemaal met de zon als duurzame energiebron. Het kan bij de eerste Landschaplodge en wel in Nutter. Dit gebouwconcept is ontwikkeld door een samenwerking tussen de volgende partijen: Pioneering, De Groot Vroomshoop, Loohuis Installatiegroep, SD Architectuur, Michael Kok Concepts en Droste.

Opening eerste Landschaplodge: Luxe vakantie op zonne-energie

Deze LandschapLodge in Nutter is de eerste Lanschapkamer van een serie van meerdere kamers verspreid over Noord-Oost Twente die uiteindelijk samen het landschaphotel moeten gaan vormen.

Zonnepanelen tussen de koeien
In het weiland bij de koeien staat een vrije veldopstelling met 16 portrait geplaatste zonnepanelen. Dankzij het solarsysteem met schroefpalen kan de opstelling zo in het gras staan. De veldopstelling is met draad afgezet. Zo kunnen de nieuwsgierige koeien er niet bij. Er is bewust voor gekozen om de panelen niet op het dak van de lodge te leggen. De gasten in de naastgelegen Spaboerderij kijken anders net tegen de panelen aan.

Zonne-energie opslaan in batterijen
Binnen in de zithoek zijn 8 batterijen netjes weggewerkt in de bank. De gasten kunnen er niet bij, maar als het nodig is, is het bankje zo open te schroeven. Zonne-energie die de gasten niet direct verbruiken, wordt in de 8 batterijen opgeslagen. Het maakt de Landschaplodge in principe autonoom. De pv-panelen produceren echter zoveel energie dat besloten is om terug te leveren aan het net. Daarom is er wel een aansluiting op het energienet gemaakt.

Over de Landschaplodge
De Landschaplodge is duurzaam, innovatief en van alle gemakken voorzien. Dankzij de grote glazen wanden geniet je optimaal van het omringende landschap. Met mooie houten panelen bepaal je zelf waar je privacy wilt. Prachtig en heerlijk rustig gelegen in Twente. 

Julian 11e op de Worldskills en een Medal of Excellence

Lees dit artikel

Installatiebranche neemt regie in de energietransitie

Lees dit artikel