Julian van Lohuizen prolongeert Nederlandse titel Sanitair en Verwarming en mag naar de EuroSkills in Budapest

11 april 2018

Julian van Lohuizen, monteur bij Elders Totaalinstallateur uit Raalte (werkmaatschappij van Loohuis Installatiegroep), heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de Nederlandse Kampioenschappen Sanitair- en Verwarmingsinstallaties op zijn naam geschreven. Op 26 t/m 28 september mag hij Nederland vertegenwoordigen op de Euroskills in Budapest.

Julian van Lohuizen prolongeert Nederlandse titel Sanitair en Verwarming en mag naar de EuroSkills in Budapest

Als leerlingmonteur volgt Julian zijn opleiding bij InstallatieWerk en het Deltion College. In totaal deden 14 kandidaten mee aan de landelijke finale welke is gehouden in Hengelo. De opdracht voor de nationale wedstrijd was een afspiegeling van de dagelijkse praktijk binnen de technische installatiebranche. De kandidaten moesten binnen een bepaalde tijd diverse werkstukken maken, dit alles diende te gebeuren op basis van gemaatvoerde tekeningen en middels verschillende leidingsystemen en met grote mate van eigen inzicht.

De deelnemers werden door een deskundige jury, afkomstig uit de branche, individueel beoordeeld op vakmanschap bij de montage, plannen en organiseren, samenwerken, maatvoering, netheid, oplevering na meting van de installatie, werking en gereedheid installatie en natuurlijk op de veiligheid.

Vandaag is bekend geworden dat Julian van Lohuizen tijdens het Nederlands Kampioenschap Sanitair en Verwarmingstechniek voldoende punten heeft behaald om deel te kunnen nemen aan de Euro Skills. De Euro Skills is een tweejaarlijks evenement voor diverse beroepsgroepen van het MBO onderwijs. De Euro Skills worden gehouden op 26-27-28 september in Boedapest. Julian heeft al enige ervaring met zulke wedstrijden aangezien hij 2017 heeft deelgenomen aan de WorldSkills in Abu Dhabi.

‘Leerlingen Carmel College Salland presenteren uitwerkingen Installatietechniek'

Lees dit artikel

Techniekdag Hardenberg

Lees dit artikel